arrow

Svenska Stjärnor: Anna Ternheim

Anna Ternheim möter Sveriges Radios Symfoniorkester i konsertserien Svenska Stjärnor. Det blir ett efterlängtat möte under ledning av dirigenten och arrangör Hans Ek.

Listan över bejublade samarbeten kan göras lång. Gång på gång bryts invanda mönster, nya konstellationer formas och förväntningar överträffas när Sveriges Radios Symfoniorkester visar varför de är hela Sveriges symfoniorkester. Med gästspel av legendariska jazzmusiker och rockstjärnor liksom pop- och musikalartister, komiker och vissångare, är varje konsert med Svenska stjärnor en ny och spännande konsertupplevelse.


SVERIGES RADIOS SYMFONIORKESTER Skriv ut

Medverkande

 

Sveriges Radios symfoniorkester är en av Europas bästa och mest mångsidiga orkestrar. Deras repertoar innefattar såväl älskade klassiska verk som ny musik av spännande samtida tonsättare och samarbeten med framstående populära artister i en ständig strävan att utvecklas och bryta ny mark. Orkesterns omfångsrika och högklassiga musicerande har belönats med ett otal priser och lovord i musiktidskrifter och de gör regelbundna gästspel på internationella festivaler och konserthus. Med en sällsynt känsla och lyhördhet, ödmjukhet inför musiken och tillsammans med chefsdirigenten Daniel Harding ligger orkestern i musikalisk framkant på världens stora scener.

Hans Ek har genom sin förmåga att göra musiken angelägen för vår tid, oavsett ursprung och genre, skaffat sig en särskild ställning i svenskt musikliv. Han har samarbetat med artister som Laleh, Michael Nyman, Ane Brun, Göteborgs symfoniker och Sveriges Radios symfoniorkester. Bland de senaste av Eks uppmärksammade produktioner kan nämnas Made by Björk på NorrlandsOperan 2015, Dance Music Symphony med Norrköpings symfoniorkester på Bråvallafestivalen och projektet Trans-Europe Express som hyllar Kraftwerk, Brian Eno och John Cage.

Anna Ternheim avbröt arkitektstudier vid Kungliga Tekniska Högskolan 2004 och gav ut sitt första, mycket väl mottagna album Somebody Outside. Debuten ledde till att hon året därpå vann både P3 Guld-pris och en Grammis i kategorin Bästa nykomling. Ternheim är flerfaldig Grammis-vinnare, bland annat för Bästa kvinnliga artist och Bästa textförfattare, har gjort musik till flera tv-serier och långfilmer och uppträdde 2015 vid Nobelfesten i Stockholms stadshus.