arrow

Nyårskonsert med Stockholms Strauss-orkester 2017

Kom och upplev festlig musik av familjen Strauss mm, ett evenemang för hela familjen! Våra nyårskonserter är sannerligen vackraste sättet att avsluta det gamla och välkomna det nya året. Stockholms Strauss-Orkester är den enda orkester som har publiken som uppdragsgivare och därför spelar orkestern sådan musik som verkligen låter som musik!

Program:

1. ”Drottningens spetsnäsduk” Overtyr

2. Moulinet Polka francaise

3. Helenen Walzer

4. Auf Ferienreisen. Polka schnell

5. Accelerationen Walzer

6. Par force! Polka schnell

PAUS

7.  Interpretationen Walzer

8.  Tritsch-Tratsch Polka

9.  La Favorite. Polka francaise

10. Sängerlust. Polka

11. Künstlerleben. Walzer

12. Banditen Galopp

Extra: An der schönen, blauen Donau Walzer

Radetzky Marsch  ORIGINAL


Medverkande

 

Det är som musik för själen!

Ett gammalt uttryck, som vi gärna vill leva upp till! Om vi lyckas, kan bara vår publik avgöra, för Stockholms Strauss-Orkester är en ideell förening av professionella musiker, som enbart har publiken som uppdragsgivare!

Hittills har vi själva varit arrangörer till alla våra konserter, med undantag när vi spelade på Nobelfesten i Stockholms Stadshus 1996.

Repertoaren spänner från Beethoven till Povel Ramel och ett viktigt kännemärke för oss är att varje konsert innehåller minst ett stycke, som är nytt för den svenska publiken.

Det finns ett tjugotal Strauss-orkestrar runtom i världen. Vi har valt att kalla oss Stockholms Strauss-Orkester för repertoarens bredd och för att vår instrumentuppsättning exakt överensstämmer med det världsberömda Capelle Strauss, som försåg 1800-talets Europa och USA med musik av gamla och nya mästare.

Precis som förebilden fran l800-talet, åtager vi oss att efter behov musicera i formationer från kvartett till symfoniorkester om 50 man. Sedan grundandet 1992 har vi samarbetat med en lång råd av våra främsta artister och listan över framförd musik växer för varje konsert och omfattar för närvarande över 400 musiknummer av 120 olika kompositörer. Då är den moderna dansmusik, som vi ibland har spelat, inte medräknad.

Det skall vara vackert, festligt och roligt att besöka
Strauss-Orkesterns konserter! Därför försöker vi också att ge våra evenemang extra fin inramning med om möjligt kontinental servering. Och därför spelar vi helst bara sådan musik, som verkligen låter som musik!

Konsertlängd: 2 tim 30 min inkl paus
Extern arrangör: Stockholms Strauss-orkester