arrow

Med hjärtat för boken

Berwaldhallen står även i år värd för denna kväll i litteraturens tecken. Författarna Sara Paborn, Majgull Axelsson, Martina Haag samt hjärnforskaren Katarina Gospic tillsammans med  dramatikern och konstnären Marianne Lindberg De Geer diskuterar aktuella böcker och samtalar om läsande och skrivande tillsammans med förläggaren Dorotea Bromberg.


Fredrik Backman som varit annonserad att komma måste tyvärr ställa in sin medverkan pga sjukdom.

Medverkande

 

Majgull Axelsson fortsätter gräva i Folkhemssveriges mörka hemligheter. I sin roman Ditt liv och mitt skildrar hon de allra svagaste i samhället, de barn och ungdomar som gömdes undan på mentalvårdsanstalter.

Marianne Lindberg De Geer är mest känd som konstnär men har även verkat som dramatiker, senast 2014 med Under belägring på Dramaten.  Nu romandebuterar hon med boken På drift.

Sara Paborn är aktuell med romanen Blybröllop, en svart komedi om ett äktenskap i upplösning.

Katarina Gospic är hjärnforskaren som slås av att vi verkar kunna mer om hur vår telefon fungerar än hur våra egna hjärnor är funtade. Hon har skrivit flera böcker om ämnet och är en fena på att förklara knepiga saker på ett enkelt sätt.

(nyinsatt programpunkt, högaktuell med romanen Livet går så fort och så långsamt)

Från Martina Haags nya bok Livet går så fort. Och så långsamt:

Mer än trettio år har gått, men jag kan än idag ta ett klassfoto från högstadiet och på mindre än en minut gradera alla klasskompisarna, i coolhetsordning. Hur enkelt som helst lista varenda jävels exakta plats i hierarkin. Det gällde att försvara sin position, att hela tiden sträva uppåt, men om man gjorde fel sak, eller hade på sig fel kläder eller pratade med fel person kunde man plötsligt bara falla hjälplöst i rangordning och hamna bland de pinsamma eller mobbade eller bara bli en sån där som ingen pratade med.

Den där tiden. Den där skolgården. Som var hela ens universum. Med alldeles egna regler och lagar. Ett helt kungarike, utan några vuxna överhuvudtaget.

Livet går så fort. Och så långsamt. är en roman om hur man formas som person, om de där händelserna i livet som är avgörande för vem man sedan blir.

Martina Haag är skådespelare, krönikör och författare. Bland hennes böcker hittar vi titlar som Underbar och älskad av alla, Glada hälsningar från Missångerträsk samt succéboken Det är något som inte stämmer.

Dorotea Bromberg grundade tillsammans med sin far förlaget Brombergs 1975 och har passionerat ägnat sig åt det skrivna ordet och litteraturens betydelse.

The Fat String Quartet består av 4 basister ur Sveriges Radios Symfoniorkester som arrar, skriver och framför underhållande musik från olika genrer.

Ungefärlig konsertlängd: 2 tim 30 min inkl. paus