arrow

Med hjärtat för boken

Berwaldhallen står även i år värd för denna kväll i litteraturens tecken. Författarna Sara Paborn, Fredrik Backman och Majgull Axelsson samt hjärnforskaren Katarina Gospic tillsammans med  dramatikern och konstnären Marianne Lindberg De Geer diskuterar aktuella böcker och samtalar om läsande och skrivande tillsammans med förläggaren Dorotea Bromberg.

Sara Paborn är aktuell med romanen Blybröllop, en svart komedi om ett äktenskap i upplösning. Majgull Axelsson fortsätter gräva i Folkhemssveriges mörka hemligheter. I sin roman Ditt liv och mitt skildrar hon de allra svagaste i samhället, de barn och ungdomar som gömdes undan på mentalvårdsanstalter.

Katarina Gospic är hjärnforskaren som slås av att vi verkar kunna mer om hur vår telefon fungerar än hur våra egna hjärnor är funtade. Hon har skrivit flera böcker om ämnet och är en fena på att förklara knepiga saker på ett enkelt sätt.

Fredrik Backman slog igenom över hela världen med sin bok En man som heter Ove. Nu är han aktuell med Vi mot er, en skildring av drabbande mänskliga relationer i en liten stad. En berättelse om lojalitet, vänskap och kärleken som utmanar allt.

Marianne Lindberg De Geer är mest känd som konstnär men har även verkat som dramatiker, senast 2014 med Under belägring på Dramaten.  Nu romandebuterar hon med boken På drift.

Dorotea Bromberg grundade tillsammans med sin far förlaget Brombergs 1975 och har passionerat ägnat sig åt det skrivna ordet och litteraturens betydelse.