arrow

Luciakonsert

När natten går tunga fjät kring gård och stuva kommer Lucia med ljus i hår. Mitt i decembermörkret växer ljuset sig starkt i Berwaldhallen med en stämningsfull och värmande luciakonsert med klassiska och älskade körsånger.

Nacka Musikklasser kommer till Berwaldhallen och bjuder på ett traditionsenligt luciatåg för hela familjen. Stora salen lyses upp av stearinljus och sångglädje med såväl klassiska advents- och luciasånger som moderna favoriter.


Medverkande

 

Med sångglädje och lust till musiken för Nacka Musikklasser vidare och förnyar den svenska körtraditionen. Repertoaren omfattar musik från många länder, epoker och genrer. Nacka Musikklasser arbetar även med musikal och andra former av musikdrama, gör musikresor och har utbyten med andra musikklasser i landet. Nacka Musikklasser har en stor utåtriktad verksamhet dels med konserter i eget regi, dels som engagerad part i det professionella musiklivet. Som tradition engageras Nacka Musikklasser i Berwaldhallens årliga Luciakonsert och i Stockholms konserthus evenemang Barnens julkonsert.

Hanna von Spreti har en lång rad succéer på merit­listan, senast på Göta Lejon i Förklädet. Hennes största utmaning var att spela Alex i Flashdance på Chinateatern. På Oscarsteatern har Hanna briljerat i uppsättningar som I hetaste laget och som Anette i Saturday Night Fever som gav henne en Guldmasknominering. Hannas genombrott och första Guldmask kom med huvudrollen i Singin’ in the Rain. Hon har även turnerat med egna projektet Showgirl och medverkat i Melodifestivalen två gånger.

Ungefärlig konsertlängd: 1 tim

Sänds i P2 13 dec kl 07.32 samt kl 21.00.