arrow

Luciakonsert

När natten går tunga fjät kring gård och stuva kommer Lucia med ljus i hår. Mitt i decembermörkret växer ljuset sig starkt i Berwaldhallen med en stämningsfull och värmande luciakonsert med klassiska och älskade körsånger.

Nacka Musikklasser kommer till Berwaldhallen och bjuder på ett traditionsenligt luciatåg för hela familjen. Stora salen lyses upp av stearinljus och sångglädje med såväl klassiska advents- och luciasånger som moderna favoriter.


Medverkande

 

Nacka musikklasser erbjuder bred musikundervisning för barn i mellan- och högstadieåldern. Undervisningen är inriktad på körsång med repertoar som omfattar musik från många olika länder, epoker och stilar. Dessutom ges möjlighet till solistisk undervisning och ensemblespel genom Nacka musikskola. Musikklasserna ger både konserter i egen regi och deltar i större, externa konserter samt i radio- och tv-produktioner.

Hanna von Spreti har en lång rad succéer på merit­listan, senast på Göta Lejon i Förklädet. Hennes största utmaning var att spela Alex i Flashdance på Chinateatern. På Oscarsteatern har Hanna briljerat i uppsättningar som I hetaste laget och som Anette i Saturday Night Fever som gav henne en Guldmasknominering. Hannas genombrott och första Guldmask kom med huvudrollen i Singin’ in the Rain. Hon har även turnerat med egna projektet Showgirl och medverkat i Melodifestivalen två gånger.

Ungefärlig konsertlängd: 1 tim

Sänds i P2 13 dec kl 07.32 samt kl 21.00.