arrow

Clara-Mara

Ett kammarmusikaliskt maraton med musik och sånger av Clara Schumann.

En helafton i Clara Schumanns musikvärld. Ungefärlig längd kl 18.00 – ca 23.00 inklusive pauser.


arrow SÄNDS I P2 DEN 23 NOV, 18:00 Skriv ut

Medverkande

 

Karolina Andersson har gjort roller klassiska operor som Nattens drottning och Pamina i Trollflöjten, Gilda i Rigoletto, Violetta i La Traviata och Zerlina i Don Giovanni. Hon är inte främmande för modern musik och har även sjungit partier som Graziella i Josef Süß av Detlev Glanert, Regan i Malmö Operas kritikerrosade uppsättning av Aribert Reimanns Lear liksom i uruppföranden av Philippe Fénelons Faust och Christian Josts Hamlet. Hon är även flitigt engagerad oratorie- och konsertsolist och flerfaldig stipendiat.

Jakob Högström debuterade på Drottningholmsteatern 2002 som Papageno i Mozarts Trollflöjten. Sedan dess har han bland annat gjort titelrollen i Figaros Bröllop på Malmö Opera, Testo i Monteverdis Il Cobatimento di Tancredi e Clorinda med Drottningholms Barockensemble och Narbanor i Jean-Philippe Rameaus Zoroastre på Opéra Comique de Paris liksom karaktärsroller i nyskrivna svenska operor som B Tommy Anderssons William och Jonas Forsells Träskoprinsessan. Samarbetet med Duo Dialog utmynnade 2014 i kritikerrosade albumet Winterreise.

Magnus Svensson är en mångsidig pianist med romanskonsten som specialitet. Han har bland annat verkat som konstnärlig ledare för Romansserien på Stockholms Konserthus, initiativtagare till Historiska museets uppmärksammade konsertserie Sopranos och varit engagerad i Kungliga Slottets musikverksamhet. Han har uppträtt med artister som Malena Ernman, Miah Persson, Håkan Hagegård och Anders Paulsson.

Anna Christensson har sedan diplomkonserten 2007 etablerat sig som en av sin generations främsta svenska pianister. Hon har framträtt runt om i Europa, USA och Ryssland och spelat med orkestrar som Göteborgs Symfoniker, Kungliga Filharmonikerna och Gävle symfoniorkester. Hon intresserar sig både för den klassiska och romantiska standardrepertoaren och för musiken som oförtjänt riskerar att glömmas bort. Hon är även fast medlem i kammarmusikensemblen Curious Chamber Players.

Svensk-kinesiske pianisten David Huang har etablerat sig som en av Skandinaviens mest intressanta och framstående unga musiker. Som vinnare av Solistpriset 2014 gjorde han ett stort antal inspelningar och framträdanden i radio och tv med Sveriges Radios symfoniorkester, Göteborgs symfoniker och Gävle symfoniorkester. Hans brinnande intresse för kammarmusik har lett till samarbeten med några av landets främsta musiker i exempelvis Trio LEK, med violinisten Daniel Migdal och cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen. 2016 var Huang medgrundare till den uppmärksammade konsertserien ”Första parkett”, där Europas bästa unga musiker möter den bästa sortens hemmafest, riktad till en ung publik med liten eller ingen erfarenhet av kammarmusik.

Cecilia Zilliacus är en av Sveriges mest framstående violinister med bred solo- och kammarmusikrepertoar samt flera verk specialskrivna för sig av tonsättare som Anders Nilsson och Fredrik Hedelin. Efter att hon vann både Solistpriset och Nordiska solistbiennalen i Trondheim 1997 tog karriären fart på allvar och hon har fortsatt tilldelas utmärkelser, bland annat flera Grammisar för sina skivinspelningar. Hon är konstnärlig ledare för Katrina kammarmusikfestival på Åland och Korsholms musikfestival i Vasa och drivande i den prisbelönade trion ZilliacusPerssonRaitinen.

Amalie Stahlheim är en av Skandinavens mest lovande unga cellister som nyligen uppträtt med bland andra Norska radioorkestern, Malmö symfoniorkester, Norrbottens kammarorkester och Nordiska kammarorkestern. Säsongen 2018–2019 är hon Artist-in-Residence vid Sveriges Radio P2. Hon har även uppträtt med bland andra Göteborgs symfoniker, Südwestdeutsches Kammerorkester och Bergens filharmoniska orkester.

Konsertintroduktion i Berwaldhallens nedre foajén 1 timme före konsertstart.