arrow

Chamber Unplugged 30 november

Det sägs att det krävs tio tusen timmar för att bli riktigt bra på någonting. Med sin samlade musikaliska erfarenhet och skicklighet sätter Radiosymfonikernas och Radiokörens medlemmar själva ihop sinnrika och mångfacetterade program där deras respektive instrument och personligheter framträder i relief. Traditionella ensembleformer som stråkkvartetter och trios varvas med mer sällsynta och inte sällan blandas kända verk med nya, häftiga bekantskaper.


arrow SÄNDS I P2 DEN 28 DEC, 19:03 Skriv ut

Medverkande

 

Blev nyfiken på harpa efter att ha sett den stumme, harpspelande tokern Harpo i bröderna Marx filmer. Ingrid Lindskog är frilansande musiker med Stockholm som bas. Hon har ofta spelat tillsammans med flöjtisten Erik Sunnerstam, som hon också har varit ute på sommarturnéer med. Lindskog har vid flera tillfället även spelat med Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios Symfoniorkester och Kungliga Hovkapellet.

Lisa Viguier Vallgårda är Sveriges Radios Symfoniorkesters soloharpist sedan 1993 och framträder även som solist samt i olika kammarmusikaliska konstellationer. Hon föddes i Bordeaux i Frankrike och har utbildats vid Musikkonservatoriet i Paris. Med Radiosymfonikerna har hon bland annat uruppfört Staffan Björklunds Moonscapes. Hon undervisar även i harpa vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Anders Jonhäll är soloflöjtist i Sveriges Radios symfoniorkester och i Göteborgs Symfoniker. Han har även ett förflutet i Pärlor för svin och är drivande i nutida musikensemblen Gageego! i Göteborg. Anders Jonhäll undervisar på Högskolan för scen och musik i Göteborg och har bland annat spelat in musik av Per Mårtensson, André Chini och Arne Mellnäs.

Föddes i den lilla staden Burgess Hill strax utanför Brighton i England och började spela blockflöjt vid fyra års ålder och flöjt vid sju. Har tidigare haft kontrakt med BBC Philharmonic Orchestra, där hon spelade flöjt och piccola, samt gästspelat med English National Opera, Londons filharmoniska orkester, Göteborgs symfoniker, Kungliga filharmoniska orkestern med flera. Idag är hon medlem i Sveriges Radios Symfoniorkester sedan 2013 under Daniel Hardings ledning.

Musiken

Ungefärliga tider

Ungefärlig konsertlängd: 1 tim

Program meddelas senare.

Ingår i följande abonnemang: