arrow

Interplay

Interplay fortsätter. Chefsdirigent Daniel Harding och Sveriges Radios symfoniorkester bjuder in framstående konstnärer, matematiker, filosofer, fysiker, författare och andra tänkare till Berwaldhallen för att ge publiken en helt unik upplevelse med musiken som samlande kraft.

Det första Interplay för säsongen 2016/2017 hölls i samband med säsongsstarten, då vetenskapsjournalisten Ann Louise Martin samtalade med professor Martin Ingvar från Karolinska Institutet om hjärnforskning och musik. Senare under hösten handlade nästa Interplay om vad det egentligen är att vara skicklig i ett yrke. Vad är gemensamt för en skicklig musiker, lärare, läkare och journalist? Våren 2017 har vi musik och teknik som tema för ett Interplay, fredagen den 28 april i ”Himmelsk mekatronik”, med Carl och Åsa Unander-Scharin och Ludvig Elblaus som berättar om sin konstnärliga forskning kring interaktiva musikaliska installationer. Det är alltid fri entré till Berwaldhallens Interplay-evenemang.

Interplay gjorde entré i Berwaldhallen konsertsäsongen 2014/2015 och fortsatte även under konsertsäsong 2015/2016, med att bjuda på spännande möten där musiken fått möta vetenskapen.

INTERPLAY #3: Himmelsk mekatronik

Fredag 28 april kl 19.00

MÄLKKI-KRIIKKU-CHIN
Sveriges Radios Symfoniorkester
Susanna Mälkki dirigent
Kari Kriikku klarinett

CHIN: Klarinettkonsert
BARTÓK: Träprinsen

Interplay 28 april
Seminarium om Carl och Åsa Unander-Scharin samt Ludvig Elblaus arbete med konst och interaktivitet. Moderator är Kia Höök, KTH-professor och världsledande auktoritet inom människa-dator-interaktion.

Samtalet startar kl 17.30 inne i konserthallen. Fri entré, ingen biljett behövs. Begränsat antal platser.

Under perioden 24 februari – 7 maj 2017 pågår ‘Den Himmelska Mekatroniken’ i Berwaldhallen. Skapa din egen musik med de interaktiva installationerna i våra foajéer. Foajéerna öppnar två timmar före respektive konsert. Det hela mynnar ut i två konsert med samma namn – Den Himmelska mekatroniken, lördagen den 6 maj och söndagen den 7 maj.

Interplay 2016/2017

Här kan du se övriga Interplay under konsertsäsongen 2016/2017

Interplay #1 och #2