arrow

Torsdag Helafton Mellan 2017-2018

I Torsdag Helafton är konserterna längre och inkluderar en paus. Musiken är av det större formatet med symfonier och ibland en solokonsert. Inte sällan spelas helt nyskriven musik. Torsdag Helafton Mellan innehåller 10 konserter.

KÖP ABONNEMANGET— SPARA 30%

Konserter som ingår:

21 september 19:00

Mahler & Saariaho


Sverigepremiär för Kaija Saariahos harpkonsert Trans, beställd av Sveriges Radios Symfoniorkester, med den franske harpisten Xavier de Maistre. Dessutom spelas Mahlers Symfoni nr 5. Allt under ledning av chefsdirigent Daniel Harding.

12 oktober 19:00

Brahms & Dutilleux


Stjärnskottet Lionel Bringuier gästar Berwaldhallen med Brahms och Dutilleux.

26 oktober 19:00

Byström & Grieg


Britta Byströms Segelnde Stadt, och Griegs Pianokonsert och Schumanns Symfoni nr 3 som bjuder på vackra klangvärldar. Under ledning av den spanske dirigenten Pablo Heras-Casado.

7 december 19:00

Finland 100 år - Galakonsert


Världsdirigenten Jukka-Pekka Saraste bjuder på finsk musik, från Jean Sibelius och Leevi Madetoja till Kaija Saariaho  

14 december 19:00

Beethoven & Turnage


Hör trumpetvirtuosen Håkan Hardenberger spela engelske Mark-Anthony Turnages Trumpetkonsert nr 2, Håkan

18 januari 19:00

Berwald & Atterberg


Den prisbelönade unge cellisten Jakob Koranyi tar sig an Kurt Atterbergs romantiska Cellokonsert  c-moll och Radiosymfonikerna ger uvertyren till Franz Berwalds opera Estrella de Soria.

8 februari 19:00

Berwald, Strauss & Schumann


Richard Strauss mäktiga En alpsymfoni med Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av chefsdirigent Daniel Harding.

8 mars 19:00

Dvořak & Borisova-Ollas


Hör Sveriges Radios Symfoniorkester framföra Borisova-Ollas nyskrivna symfoni Labyrinths of Time.

29 mars 19:00

Big Fat Brass


Hyllning av kompositören och trumpetaren Billy May. Med en av världens främsta trumpetare, Mike Lovatt och brassmusiker ur Sveriges Radios Symfoniorkester.

24 maj 19:00

Stravinsky & Bartók


Rumänske dirigenten Cristian Măcelaru dirigerar Sveriges Radios Symfoniorkester i Bartók och Stravinsky samt i en solokonsert av Karol Szymanowski och rumänsk nationalromantik av George Enescu.

Andra abonnemang

Torsdag Favorit Liten 2017-2018

Favoritserien innehåller kortare konserter utan paus och musiken är ofta lätt att ta till sig. Här och där väntar musikaliska överraskningar. Torsdag Favorit Liten innehåller 5 konserter.

DU SPARAR

25%

calendar-menu

Torsdag Favorit Mellan 2017-2018

Favoritserien innehåller kortare konserter utan paus och musiken är ofta lätt att ta till sig. Här och där väntar musikaliska överraskningar. Torsdag Favorit Mellan innehåller 8 konserter.

DU SPARAR

30%

calendar-menu

Torsdag Helafton Liten 2017-2018

I Torsdag Helafton är konserterna längre och inkluderar en paus. Musiken är av det större formatet med symfonier och ibland en solokonsert. Inte sällan spelas helt nyskriven musik. Torsdag Helafton Liten innehåller 6 konserter.

DU SPARAR

25%

calendar-menu

Torsdag Stor 2017-2018

För dig som vill gå på alla konserter i en serie! Torsdag Stor innehåller samtliga konserter i Torsdag Favorit och Torsdag Helafton.

DU SPARAR

40%

calendar-menu