arrow

Körserien 2018-2019

I Körserien får du möjlighet att upptäcka Radiokören a cappella och hänföras av dess klanger: himmelskt skira, brutalt starka, ibland på gränsen till vad som är möjligt att göra med den mänskliga rösten. Men alltid vidunderligt vackert!

Körserien innehåller 6 konserter och du sparar 25% på ordinarie pris.

Konserter som ingår:

15 september 15:00

Arvo Pärt – De rena klangernas mästare


Det är inte konstigt att Arvo Pärt är världens mest spelade tonsättare. Han förmedlar stora, drabbande uttryck i sina ofta minimalistiska stycken. Att behärska kör är att behärska klang. Konserten ges i Engelbrektskyrkan.    

17 november 15:00

Mühlrad: Time


Tidens skiftande gång skildrar Jacob Mühlrad på ett nyskapande, rituellt, nästan meditativt sätt. Konserten går i Eric Ericsons anda, dirigenten som aldrig vek för det nya och oprövade.

30 november 19:00

Nature


Vila i olika musikaliska naturbetraktelser signerade framstående svenska och japanska tonsättare framförda av Radiokören och Fredrik Malmberg samt japanska slagverksvirtuosen Mika Takehara.

23 februari 15:00

Sånger i fångenskap


Andäktigt vacker musik som samtidigt speglar tider av oro och tvivel. Mästerliga körverk från 1500- och 1900-talet med Luigi Dallapiccolas starka Canti di prigionia i centrum.

30 mars 15:00

Madrigaler


Berättande och målande musik framförd med stor känslighet av Radiokören.

25 maj 15:00

Maestro Blomstedt


Jublande lovsånger av Bach och Mendelssohn med Sveriges Radios Symfoniorkester och hedersdirigent Herbert Blomstedt.